E-boksidan

Om e-böcker och e-bokläsare.

Ändra mjukvaran på din Sony Reader PSR-500 eller PSR-505

Inga kommentarer

Det här är egentligen ingen nyhet då den första versionen av den här mjukvaran kom redan för två år sedan, men det finns kanske fler än jag som har missat den.

PRSCustomizer är ett litet program som skall gå att användas för att ändra lite saker i mjukvaran på Sony Reader PSR-500 eller PSR-505. Den senaste versionen (1.04) som kom för ungefär et halvår sedan tillåter dig bland annat att ändra språk. Det finns 12 språk att välja mellan men tyvärr ej Svenska.

Mer intressant är nog då att du kan byta ut ikoner och fonter i e-bokläsaren. Vilket betyder att du kan få ett nytt roligare UI, fyra utseenden följer med eventuellt kan du göra ett eget. Att kunna byta font är alltid bra då du kan få en text som är mer lättläst.

Slutligen kan du få en personlig about-skärm och byta ut funktionerna på vissa av hårdvaruknapparna, exempelvis göra så att e-bokläsaren byter sida med volymknapparna.

Jag har själv aldrig använt programmet och lämnar inga garantier för det, mjukvaran kan gå sönder vid firmware uppdateringar och räkna inte med att garantin täcker det. Det finns dock instruktioner på sidan hur man skall göra om e-bokläsaren har hänt upp sig.

PRSCustomizer för Sony Reader PSR-500 och PSR-505 är gratis och finns här för den som vågar.

23 Jun-2009 kl 23:56

Kommentera