E-boksidan

Om e-böcker och e-bokläsare.

Allt om ‘BeBook’

BeBook, en Holländsk e-bokläsare

1 kommentar

BeBook är en e-bokläsare som marknadsförs och säljs av ett Holländsk företag, Endless Ideas. Självaste BeBook är dock i grunden en Hanlin eReader e-bokläsare och samma hårdvara har även släppts med namnen EZ Reader, IBook, Walkbook, Koobe och Papyre. Det är det Kinesiska företaget Tianjin Jinke Electronics som utvecklar utsprungsversionen.

Självaste hårdvaran är likadan mellan de olika märkena, bortsett från någon enstaka utseende förändring såsom logga eller färg. Däremot så kan det eventuellt skilja sig lite mellan mjukvaran i de olika e-bokläsarna. Mjukvaran baseras på Linux så det finns möjlighet att själv ändra på mjukvaran i läsarna, ett exempel på egenutvecklad mjukvara är OpenInkpot.

BeBook med läderpärm tillbehör.Första versionen av BeBook

BeBook versioner och specar

BeBook säljer för tillfället en version av sin e-bokläsare men ytterligare två stycken är på väg. Den första versionen är ganska standard med en 6 tums (15,24 cm) e-papperskärm. Senare i höst skall det komma en mindre och billigare, 5 tums skärm för ca 200 Euro, som kommer att heta BeBook Mini. Det är även en mer avancerad version på väg med pekskärm, bakgrundsbelysning och 3G support. Räkna dock med att den versionen, BeBook 2, kommer ha ett ganska saftigt pris.

Går det att köpa BeBook i Sverige?

Endless Ideas säljer BeBooken genom sin hemsida och levererar även till Sverige. För tillfället tar de 298 Euro vilket blir ca 3.200 Svenska pengar sen så tillkommer det frakt på en för mig okänd summa. Tänk på att det bara är den första version som säljs och att två nyare versioner är på väg.

BeBooks officiella hemsida.