E-boksidan

Om e-böcker och e-bokläsare.

Piratförlaget sänker priserna på sina e-böcker

Inga kommentarer

Piratförlaget skriver på sin sida att de tänker sänka riktpriset på sina e-böcker från 129 kr till 99 kr.

Även om jag tycker att 99 kr fortfarande är lite dyrt för en e-bok så har jag full förståelse för att det är svårt att få ner priserna mer när marknaden är så begränsad som den är. Jag tycker att det är oerhört positivt att Piratförlaget visar att de vill satsa på e-böcker och förstår att priset är en avgörande faktor. Men som de skriver så är nog bristen på e-bokläsare i Sverige en större bromskloss.

Något som jag tyckte var ännu bättre än den 25% prisminskningen, något som till och med gör att 99 kr för en e-bok är ett helt ok pris, läste jag i en kommentar på en annan sida. Det är Piratförlaget som skriver att de sänker priserna när pocketutgåvan kommer. E-bokversionen skall alltid vara den billigaste utgåvan. Är det en bok som jag verkligen vill läsa så kan jag köpa den direkt för ett överkomligt pris, är jag inte så intresserad så kan jag vänta och köpa e-boken till pocketpris.

Det finns få saker som är så tråkigt som att behöva betala mer för en digital utgåva än en fysisk. Något jag sett många gånger förut för både musik, film, spel och böcker förut. Det finns säkert en vettig anledning många gånger, den digitala marknaden är liten i början och att det krävs en massa nya investeringar m.m. Men vill man verkligen ha en digital marknad, vilket jag inte tror alla vill, så går det nog att lösa utan att digitala versionen av en produkt blir dyrare än den fysiska.

Läs mer hos Piratförlaget.

13 Jun-2009 kl 12:50

Kommentera