E-boksidan

Om e-böcker och e-bokläsare.

Sony Reader Daily Edition

Inga kommentarer

Sony har visat upp en ny e-bokläsare för pressen; Sony Reader Daily Edition. E-bokläsaren tillhör samma generation som de nyligen läckta Sony Reader PRS-300 och Sony Reader PRS-600 (som fick namnen Pocket Edition och Touch Edition när de visades upp på riktigt).

Sony_Reader_Daily_Edition_Liggande

Det som är speciellt med Sony Reader Daily Edition är att den har 7 tums widescreen skärm vilket troligtvis kommer vara väldigt användbart för vissa böcker. Problemen med PDF-filer och bildfiler (som innehåller serier exempelvis)  är att de många gånger är anpassade för 4A sidor. En A4 sida är ungefär 14 tum så om det skall visas på en skärm som är mycket mindre så kommer texten bli mycket mindre eller så blir man tvungen att bläddra även i sidled. Om skärmen är bred som i detta fallet så kan man lägga läsaren ner och på så sätt endast behöva bläddra i höjdled.

Sony Reader Daily Edition har också pekskärm som kan styras med fingrarna eller en medföljande penna. Med pennan kan man också göra anteckningar direkt i böckerna man läser vilket gör e-bokläsaren perfekt för studenter.

E-bokläsaren har också ett 3g modem inbyggt precis som Amazon Kindle, det innebär att man kan ladda ner böcker direkt från Sony’s hemsida till e-bokläsaren. Det skall också gå att låna böcker direkt från biblioteket till e-bokläsaren. Det fungerar så att varje bibliotek har ett visst antal licenser som man kan få låna i upp till en månad, så de digitala e-böckerna kan vara utlånade…

Sony Reader Daily Edition kommer att släppas exklusivt för den Amerikanska marknaden och som vanligt finns inga uppgifter om när (eller ens om) den kommer att komma till Europa.

Läs mer hos Engadget och DN.

Kommentera