E-boksidan

Om e-böcker och e-bokläsare.

Använd en e-bokläsare för att visa notskrift

2 kommentarer

Det är alltid kul när folk hittar på nya användningsområden för prylar. Jag hittade någon som använde sin e-bokläsare för att visa notskrift på ett forum för Kindle.

Kindle DX för att visa notskrift
Klicka för större bild

Det ser väldigt smidigt ut att kunna trycka på en knapp istället för att bläddra i nothäftet, slippa bångstyriga sidor. Och framförallt att man kan ha med sig hela sin notsamling på ett enkelt sätt. Men jag spelar själv inte musik, det kanske inte är något större problem.

E-bokläsaren på bilden är en Amazon Kindle DX, den har en skärm på 9,7 tum (~24,5 cm) vilket är ganska stort för att vara en e-bokläsare. Det hade nog inte varit lika användbart på en mindre e-bokläsare.

15 Jun-2009 kl 20:40

2 kommentarer på inlägget 'Använd en e-bokläsare för att visa notskrift'

Prenumerera på kommentarer RSS , TrackBack till 'Använd en e-bokläsare för att visa notskrift'.

 1. Just detta jag skulle vilja ha en ebokläsare till. Att helt enkelt kopiera alla otympliga etydböcker till PDF och bära runt på en enda platta. Hur trevligt vore inte det?
  Förutom en läsare med skapligt stor skärm behöver man då en scanner och mjukvara för att skapa PDF. För inte kommer väl någon att försöka skapa en marknad för oss teknikintresserade yrkesmusiker?

  Olov Wimark

  14 Aug-2009 at 21:54

 2. Det finns faktiskt ett gäng webbutiker som säljer notskrift för nerladdning. Jag känner inte till någon på Svenska men det borde inte vara några problem att handla från de internationella.

  Eboksidan.se

  15 Aug-2009 at 11:02

Kommentera